Glazuur Recept

maandag 5 oktober 2009

Glazuur

Glazuur

Zelf glazuur maken als versiering op vers gebakken koekjes of een cake.

Ingredi├źnten

  • 200 gr. Poedersuiker
  • Water

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Kannetje (voor het water)
  • Eetlepel ( voor de kleur)
  • Garde

Gekleurd glazuur

  • Rood: 4 el. Bessensap
  • Roze: 4 el. Grenadine limonadesiroop
  • Geel: 3 el. Geconcentreerd sinaasappelsap
  • Groen: 4 el. Groene limonadesiroop
  • Blauw: 4 el. Blauwe sportdrank

Bereiding

Zeef de poedersuiker in de beslagkom, roer het water erbij (beetje bij beetje.) Tot er een mooi dik en glad papje ontstaat.

Wil je gekleurd glazuur, meng dan eerst beetje bij beetje de limonadesiroop door de gezeefde poedersuiker, daarna steeds een  beetje water toevoegen tot het een dik en glad papje wordt.

Tip

Zodra het glazuur klaar is, kunnen jullie de koekjes, cake, taart of muffins gaan versieren. Zorg er wel voor dat deze goed afgekoeld zijn voor jullie ze gaan versieren.

Het glazuur moet nu ongeveer anderhalf uur uitharden.

Eet smakelijk!

Vond je dit leuk?

Suggesties van Google Ads

Glazuur

Informatie over "Glazuur Recept"

Glazuur

Gepost door:

Gepost op maandag 5 oktober 2009 - 50.459x gelezen

Categorie: Koken met Kinderen
Tags: , , , ,

Speciale MamaBende.nl Aanbieding

Mijn kleine handboek – Koken

Eenvoudige recepten om te koken en tegelijkertijd plezier te hebben.

Meer aanbiedingen

8 Reacties/Trackbacks op "Glazuur Recept"

Reacties

kan het ook met suiker in plaats van peodersuiker?

Reactie door sara op 7 juli 2011 om 13:25

@sara nee, dat kan miet. dat is niet fijn genoeg. Bedankt voor die kleuren! Dat wist ik nog niet.

Reactie door Hilgert op 22 oktober 2011 om 09:53

weet het niet zeker maar het lijkt me dat dat nooit mooi glad kan worden vanwege de grovere korrels.

Reactie door L op 15 november 2011 om 23:13

of chocoladepoeder (van die ene waar je chocomelk van maakt)
en poedersuiker mengen, dan water erbij.
dan heb je bruine glazuur. (chocoladesmaak)
liefs.

Reactie door marieke op 21 mei 2012 om 10:26

dit recept is wel goed ik heb het een keer uitgetest en het werkt perfect je moet het gewoon uitproberen

Reactie door .. op 10 januari 2013 om 18:58

mij lukt het echt niet

Reactie door nerena op 27 januari 2013 om 15:12

noueee wle lekker hoor. Geweldigg

Reactie door sera op 18 december 2013 om 18:34

RSS feed for comments on this post.


Trackbacks

TrackBack URL


Je mening is heel belangrijk voor ons!

Laat hier je reactie achter over dit artikel, we waarderen het zeer...
Wil je je eigen plaatje bij je reactie? Maak er dan snel eentje bij gravatar!