Hartelijk welkom bij MamaBende V3.0!

Hoi Allemaal!

Zoals jullie al wel hebben gemerkt zijn we een paar dagen geleden overgestapt op een nieuw uiterlijk.

Ten opzichte van de vorige versie is er nog meer verbeterd dan bij de vorig update.

Versie 2

In de vorige update (versie2) hebben we al een aantal dingen goed onder handen genomen:

 • Een duidelijkere structuur.
 • Directe toegang tot de meeste artikelen per onderwerp.
 • Algehele snelheidsverhoging door het weglaten van de enorm grote platen in de vormgeving.
 • Diverse aanpassingen achter de schermen, o.a. verbeterde SEO waardoor we veel beter gevonden worden bij Google

De update is een succes…sinds september vorig jaar (update naar v2.0)  wordt MamaBende.nl ruim 4 keer zoveel bekeken als daarvoor.

Versie 3

Toch is het inmiddels tijd voor een nieuwe update geworden en het lijkt me handig om in plaats van een opsomming van de aanpassingen, een soort handleiding van MamaBende.nl te schrijven. Hierin komen de verbeteringen vanzelf aan de orde.

En waar beter een handleiding te starten dan met de…

Homepagina

De homepagina bestaat uit 5 belangrijke onderdelen:

 1. De Themacarrousel: Hierin zie je thema’s voorbij komen die op dat moment actueel zijn, hier komen we even verder nog op terug.
 2. De 3 laatste artikelen in onze 2 belangrijkste onderwerpen: Knutselen met Kinderen en Trakteren.
 3. Shop Tips en Speciale MamaBende.nl aanbiedingen. Dit onderdeel zul je vaker gaan tegenkomen op MamaBende.nl, ook hier komen we zo op terug.
 4. De laatste Reacties: Dit onderdeel was een beetje ondergesneeuwd in de vorige versie, vandaar dat we de laatste reacties nu een permanente plek op de voorpagina hebben gegeven. Natuurlijk verwachten we nu wel wat meer reacties 😀
 5. Overige nieuwe artikelen en het laatste nieuws.

Nieuwe Kleuren

Zoals je ziet is de homepagina aanmerkelijk korter geworden en zijn alleen de meest essentiële onderdelen bewaard gebleven, maar wat waarschijnlijk nog meer opvalt is het nieuwe kleurpallet. In plaatsvan het staalblauw-met-wit-en-een-beetje-groen van versie 2 hebben we gekozen voor een zachter limoen-en-perzik-met-wit ondersteund met purperen linkjes en een vleugje staalblauw om nostalgische redenen.
Verder hebben we het aantal reclame-uitingen op de homepagina terug gebracht van 4 naar 1. Momenteel zijn we nog druk aan het zoeken naar de juiste balans voor de rest van de site, maar onze nieuwe insteek is heel duidelijk: less is more. We zijn dus op zoek naar het minimale aantal reclame’s per pagina waarmee we de kosten kunnen dekken.

Uitgebreide menubalk

De menubalk is ook aangepast en bestaat nu uit 3 onderdelen:
 1. De bovenste menubalk voorziet je aan de rechterkant van linkjes naar onze pagina’s op Hyves, Twitter en Facebook en natuurlijk onze RSS Feed. Je kunt ons domweg niet meer missen 🙂
 2. Standaard menubalk met o.a. contactmoglijkheden, themas, tip toevoegen, linkjes etc.
 3. De oude onderwerpenbalk, hier vind je alle standaard onderwerpen.
  Onder de standaard onderwerpen vind je nu onze specials zoals momenteel bij Knutselen met Kinderen de specials ‘Origami’ en ‘Papier&Karton’ .

De Themacarrousel

In de Themacarrousel stellen we onze actuele specials voor. Deze specials kunnen uit onze themapagina’s komen (Lente, Zomer, Sinterklaas, Pasen etc.), of uit een van de onderwerpspecials (Origami, Cupcakes en Muffins etc.), maar kunnen ook speciaal voor dat moment gemaakt worden als we iets speciaals onder de aandacht willen brengen zoals bijvoorbeeld een ‘Top 10 van leukste vakantiespelletjes’ of ‘De lekkerste gezonde traktaties’

Heb je zelf nog een leuk idee voor de themacarrousel, laat het ons dan zeker even weten!

Shop Tips en Aanbiedingen

Nieuw op MamaBende.nl zijn de Shop Tips en Aanbiedingen. Voor dit onderdeel gaan we op zoek naar de leukste online winkels (met (kinder)kleding, schoenen, speelgoed etc.), goede boeken (over opvoeding, knutselen etc.), CD’s met leuke kinderliedjes en nog veel meer. Ons streven hierbij is om zoveel mogelijk aansluiting te vinden met MamaBende.nl, dus hypotheekshops of telefoonaanbieders zul je in dit onderdeel niet tegenkomen.

Daarnaast maken we met een aantal leveranciers afspraken over exclusieve kortingen voor lezers van MamaBende.nl. Zo krijg je nu al bij Binqy.com 25% korting op alle fotoalbums, posters en meer. In de toekomst gaan we meer van dit soort deals sluiten, doe er je voordeel mee!

Nog meer goed nieuws in Versie 3

Naast alle bovenstaande aanpassingen, voeren we nog een paar kleinere, maar zeer belangrijke veranderingen door.

Stap voor Stap foto’s

Bij een aantal onderdelen deden we dit al, maar vanaf nu voorzien we alle nieuwe knutsel tips, traktatie ideeën,  recepten etc., waar mogelijk van duidelijke stap-voor-stap foto’s. Zo wordt het volgen van een tip nog makkelijker dan het al was.

Grote detailfoto

Daarnaast beginnen we elk artikel nu met een grote detailfoto. Zoals je wellicht is opgevallen, zijn nog lang niet alle artikelen van deze foto’s voorzien… maak je geen zorgen, we werken er hard aan, maar deze site (plus nog een aantal anderen zoals wcrolletje.nl en juffrouwzwabber.nl) wordt gerund door anderhalve man en een paardekop, het kan dus nog wel even duren voor alle (vele hondereden) artikelen van nieuwe foto’s zijn voorzien.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op, we zullen zo snel als mogelijk regeren. Heb je een leuk idee? Laat het dan zeker aan ons weten, voor je het weet staat jouw tip dan ook op MamaBende.nl!

We wensen je heel veel plezier hier op MamaBende.nl!