Oude Wijvenkoek Recept

zondag 14 februari 2010

Oude Wijvenkoek

Oude Wijvenkoek

Ouderwets lekkere koek!

Ingredi├źnten

  • 2 dl Water
  • 300 gr. Honing
  • 300 gr. Stroop
  • 5 gr. Olie
  • 500 gr. Roggebloem
  • 50 gr. Oude koek
  • 5 gr. Anijszaad
  • 2 gr. Zout
  • 13 gr. Bakpoeder
  • 50 gr. Bloem
  • Extra bloem

Benodigdheden

  • Pan
  • Pollepel
  • Bakblik
  • Invetspray

Voorbereiding

Verkruimel de koek en breng de koek samen met het water, 200 gr. stroop en 200 gr.honing aan de kook.

Voeg al roerende het roggebloem toe.

Laat het rogge-deeg zeker twee dagen rusten.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180┬░C

Bestrooi het werkblad met wat bloem en kneed de overige honing en stroop, anijszaad,zout en bakpoeder door het deeg.

Spray het bakblik in en druk het deeg gelijkmatig en zachtjes in het blik.

Bestrooi de bovenkant van het deeg met bloem.

Bak de koek gaar in 1 uur.

Eet smakelijk!

Vond je dit leuk?

Suggesties van Google Ads

Oude Wijvenkoek

Informatie over "Oude Wijvenkoek Recept"

Oude Wijvenkoek

Gepost door:

Gepost op zondag 14 februari 2010 - 7.893x gelezen

Categorie: Traktaties
Tags:

Speciale MamaBende.nl Aanbieding

Mijn kleine handboek – Koken

Eenvoudige recepten om te koken en tegelijkertijd plezier te hebben.

Meer aanbiedingen

1 Reactie of Trackback op "Oude Wijvenkoek Recept"

Reacties

Er staat 2 gram zout, maar ik kom elders een originele variant van dit recept tegen en daarin staat 2 gram maagzout, oftewel zuiveringszout oftewel baking soda. Dat is niet te vervangen door zout, want het werkt als rijsmiddel. Zonder de baking soda wordt dit een baksteen ipv een luchtige koek.

Reactie door T. Maas op 16 april 2015 om 19:25

RSS feed for comments on this post.


Trackbacks

TrackBack URL


Je mening is heel belangrijk voor ons!

Laat hier je reactie achter over dit artikel, we waarderen het zeer...
Wil je je eigen plaatje bij je reactie? Maak er dan snel eentje bij gravatar!